NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!







sunnuntai 30. elokuuta 2009

Sukkasatoa... Nyt jo?

Pian se alkaa! Uutena olen mukana sukkasadossa, katsotaanpa mitä saan aikaiseksi!
Norjistettu on jo sukkapuikkoja:

Katsokaa nyt, kun mun sukat on menny rikki!

Vaan ei hätää: nyt ne on taas kuin uudet.

Kerran kesällä, kauan sitten, huomasin, että minullahan on seiska veikkaa yllinkyllin neulekorissa, kaikkia pikku nössököitä. Eipä mitään: aloin tehdä tällaisia paloja. Tämä oli mun mökkikäsityö muutaman vuoden kunnes jäi unholaan.


Nyt löysin sen taas jostain varaston kätköistäni ja päätinpä tehdä siitä leijonaprinssille vaunupeiton! Katsotaan sitten, tuleeko se käyttöön, kun sen perille vien.








Susu otti puheeksi bambun tiskiräteissä. Ja heti alkuun tyttäreni korjaus: ei saa puhua tiskirätistä, vaan se on LIINA. Joten Tiskiliinoistahan tässä on kyse.


Itse olen tykästynyt näihin bambuliinoihin. Minua viehättää ajatus, että saan pestä niitä ja käyttää monta kertaa uudestaan. Lisäksi tekeminenkin on ihan kivaa, kun tekee pientä ja hyödyllistä. Monia tekeleistäni on ympäris Suomea tuliaisina viety.

Mutta näitä en ala kyllä tehdä, jossain menee minullakin raja.

Tässä siis uusimmat tiskiliinani. Tuo ruskeakirjava on sitten ainoa laatuaan - lankojen vaihtelu ja päättely on ihan liikaa.



maanantai 17. elokuuta 2009

Minttumaari-huivi




Ohje: Ulla 02/07 Minttumaari
koko: pitkä sivu noin 145 cm
Lanka Rowan Felted tweed, noin 120 g
puikot nro 5 Knitpro
Tämä malli antoi odottaa itsestään enemmän kuin mitä antoi lopulta. Tätä oli tosi mukava tehdä, tämä oli ensimmäinen tällainen V-tyylin tai kolmion mallinen huivi mitä olen tehnyt. Kaulalle se ei kuitenkaan asettunut niin kuin olisin halunnut, rennosti ja puolihuolimattomasti. Ehkä syy on langan, pingotuksessakaan se ei oikein suostunut muovautumaan.
Siitä huolimatta lanka on yksi mun lemppareista, joskaan ei nyt ihan tähän paras mahdollinen. Mutta kun oli jämät hyllyssä, niin nyt käytin sen tähän. Ehkä tämäkin paikkansa löytää jossakin sopivassa välissä.
Aina ei voi saada kaikkea.

tiistai 11. elokuuta 2009

Leijona-prinssi!

Nyt olen Isotäti!

Leijona-prinssi syntyi viime yönä ja on kuulemma Maailman Ihanin Vauva!!!

Olen ylpeä Isotäti - ja maltan olla poissa uuden perheen jaloista ainakin tänään....

sunnuntai 9. elokuuta 2009

Makee tuliainen ja huiveja



Eiks oo makeet? Kyllä rakas ystävä tietää, mitä tuoda tuliaisiksi minulle! Nyt puutarhahommat vasta sujuvatkin! Kiitos, Eija!


Parit huivit on valmistuneet:






'Tukka tikkuinen'
Koko 50 x 145 cm
Lanka Kipuapu silkkivilla 190 g
Puikot 5 Knit pro

Ensimmäinen Kipuavusta tehty tekele. Lanka ei oikein juossut, oli kovaa ja karheaa. Susu
antoi ohjeeksi huuhtelun lämpimässä vedessä ja oikoamisen. Niin tein. Vesi oli likaista - ilmeisesti lanoliinit siinä lähtivät. Kuivuttuaan huivi oli edelleen tikkuinen - mutta kun vertasin harteilleni heitettynä allaolevaan superpehmeään, tämä vei voiton! Niskaa kuumotti, hartiat olivat lämpimät. Mainostekstien mukaan laittaa veren kiertämään, ja siltä se tuntuikin.

Ohjeessa olevien nappien ostaminen on vielä vaiheessa. Napinreiät on olemassa, mutta tarvitsenko nappeja? Tämä meinaan palvelee minua talvella lukunuttuna sängyssä iltaisin.


Malli Print O' The Wave Stole Eunny Jang (vain keskiosa)
'Pehmoinen kuin vauvan peppu'
45 x 145 cm
Lanka Drops Alpaca, väri oliivi.
menekki tuntematon ja samoin puikkokoko

Tämän langan ostin muutama vuosi sitten, kun ystäväni Hannele oli kanssani Turun lankakaupoissa. Aloitinkin sen silloin ja sain valmiiksikin. Sen jälkeen olen hoippunut purkamisen vaiheilla. Mutta lopulta päätin tämänkin venyttää mittoihinsa ja katsoa mikä siitä mytystä voisi tulla. Ja tulihan siitä!

Nyt kun näitä pitsimalleja vertaa, ne ovat aikalailla samanlaisia. Vaan ennen venytystä siitä ei ollut mitään hajua. Tämä taitaa mennä lahjakoriin odottelemaan sopivia lahjottavia.

Leijonakuningas II

Tällainen kakku tehtiin eilen tyttären kanssa ja syötiin sitten koko perheen voimin. Hyvää oli - njam!

Onnea Ukko!


Ps. Hänkin oli mukana:


lauantai 1. elokuuta 2009

Seura tekee kaltaisekseen

Saksanseisojako??