NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!







sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Koulusta valmistunutta - Finalized ones at school

Ensimmäinen valmiiksi saamani neulekoneella tehty neuletyö on Poncho.

 

Poncho, Gjestal Baby Ull, 400 g

Opit: Reunataite, yksinkertaisen vaatteen kaavoitus, pääntien reunus, palmikko, oikeaoppinen sauma. Virheitä en lähde listaamaan, eikä kaikkea kuvista näykään. Ja höyry on neuleentekijän kaveri!
Lisäksi on tosi kiva kuvata oma työ mallinuken päällä! Saa itse keskittyä kameran takaiseen elämään.


Rannekkeet, koulukaveri-Leenan innoittamana.
Gjestal Spire, 100% perulaista villaa, 50 g

Opit: ryppylaskosten tekeminen.
Nämä lähtivät Pirkon matkassa kohti Sotkamoa, vilkutus perään! Toivottavasti lämmittävät uuden eläkeläisen ranteita hyvin tulevina syys- ja talvisäissä!

I have finalized at last something made at school and with knitting machine. Not so complicated, but many things to learn still.

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Tunnustus ja jalattimia - Reward and socks

Kiitos, Lotta tunnustuksesta!



Tunnustuksessa vastataan viiteen kysymykseen ja lähetetään tunnustus eteenpäin viidelle ystävälle.
1. Lempiruoka: Kasviswokki, kalaa/kanaa/pihvi mediumina  sen kanssa ja iso muhkea salaatti ripauksella öljyä ja balsamico-etikkaa (isännän hankkimasta suihkepullosta!). Juomana vesi ja/tai punaviinilasillinen.
2. Lempimakeiseni: Suklaa ja salmiakki.
3. Lempiluettavani: Dekkarit , esim Patterssonin Alex Cross sarja on juuri menossa, Wallanderit, Millenium trilogia yms ruotsalaisdekkarit on kahlattu läpi.
4. Mieluisin tapa tehdä käsitöitä: omassa tuolissa teeveen edessä (voitte vain laskea, paljonko siis siinä istun... ;)
5. Lempielokuva, vaikea sanoa. Katson laidasta laitaan.Joskus menee viihdyttävä, joskus taas romanttinen, joskus taas actionia. Potterit olen katsonut kaikki, ja viimeinen oli teknisesti aivan upea.
Eteenpäin pitäisi jakaa viidelle, mutta ajattelin, että yksi riittää: koulukaveri BlueNun Silmukat sekaisin blogista saa tunnustuksen. Vilkutukset kaikille muille ihanille bloggaajille!!
 Sitten tämän viikon saavutuksiin kässyrintamalla (siis lukuunottamatta kiroiluja neulekoneen ääressä).

 
Lotta kerää vanhainkoteihin sukkia, mutta kun minulla on oma isä vielä olemassa niin vaikkei hän vanhainkodissa olekaan eikä pitkäaikaissairas (ikä lienee hänen ainoa 'pitkäaikaissairautensa', 88 v.) niin hänellehän minun ensin piti tehdä sukat.

Sukat, koko 48
Novita 7 veljestä, 125 g, 250 m
puikot nro 4.

Sitten koulukaverille tein huovutetut tennarit - vastalahjaa en ole vielä valinnut, muttamutta....  :)




Huovutetut tennarit, oma malli, koko 39-40
Lanka Tove, 83 g, 265 m
puikot 4½ mm

 First I got a reward from Lotta. I told there that I like to eat vegetable wok with chicken/fish or a medium steak and a big salad with oil and balsamico. I read detective stories, watch all kind of movies and like to knit in my own place at TV.
Then I knitted socks to my father, whose only diagnose is the age, 88 years.
Then Felted tennis shoes to my school mate.

Aurinko paistaa taas, ihanaa syksyä on pitänyt. Ulos vaan!!!

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Finalized, at last!

Erittäin hyvä ellei täydellinen!
Näin kommentoi Taina blogissaan tätä samaa mallia, jonka oli tehnyt. Sieltä sen bongasin omalle listalleni, TeeTee Primaverasta, kuten Tainakin. Ja vielä hänen innostuksestaan ylhäältä alas saumattomasti. Joskin alku tuotti tuskaa, mutta mielestäni se onnistui sitten ihan hyvin!
 Aivan upea!





Villapaita, malli Sirdar, Moda 1/2009
Knit Pro 4 mm pyöröt ja sukkapuikot hihoissa.
TeeTee Primavera, 75% merinovillaa, 25% silkkiä 608 g, 1399 m.

Modauksia siis on: tehty saumattomasti ylhäältä alas, ja helma ei ole ihan niin A-linjainen kuin mallissa. Pääntiekään ei taida olla ihan niin avara kuin mallissa.
Lemppari!

This model is Sirdar's. I love this! This yarn is TeeTee Primavera, merino+silk. I modified a little bit the model, but all in all this looks much like the original one.

Entäs sitten nämä:


Leningrad Cowboys kotitossut, malli täältä.
Lanka Sirdar Big Softie, koukku 5 mm. 158 g, 142 m

Oli pakko saada, kun näin koulukaverilla nämä jalassa! Modattu on ja paljon - sillä mallissa tehdään 4½mm virkkuukoukulla, ja mun 5 koukulla niistä meinasi tulla jättiläisen tossut.

Do you know Leningrad Cowboys, a group of artists and musicants with their go-go girls. They are funny looking with their hairstyle and with their shoes.
These are just a model have to get.


Perussukat itselle, Gjestal Maija, värit 234 ja 248. Turkoosia meni koko kerä, punaista vähän vähemmän: 84 g, 219 m. Puikot 3 mm.

Basic socks to my self.
And then a shopping day in yarn shop - quite odd things: ITO, silk with metal and Hoooked Zpagetti.

Sitten vietin vapaapäivää ja käväisin Käsityö-Elisassa. Tämä syksy taitaa olla aikamoista ilotulitusta, ainakin itse lapoin kassiin ihan muuta kuin mitä olin hakemassa :) .


Silkkiä ja metallilankaa.... Tämän saa muotoiltua, rypistettyä jne erilaisiin muotoihin. Vaikea tehdä, 4 mm puikolla.


Ja sitten tämä. Näyttäisi olevan oikea vyöry kun katsoo tämän sovelluksia: kasseja, tyynyjä, mattoja jnejne... Hullun hommaa, mutta hauska tuttavuus!

Neulekoneen kanssa en ole ollut eilen enkä tänään oikein kaveri. Siksi painunkin metsään tuonne ihanaan aurinkoon!

torstai 8. syyskuuta 2011

Sukkakeräys Turun vanhuksille jatkuu 10.12. asti!

Sekaisin sukista blogin Lotta on jo jonkin aikaa kerännyt sukkia Turun vanhuksille. Tässä on taas oiva tapa tehdä hyvää! Ota osaa!

  Käsityö Elisan Facebookista luin, että
"Villasukkajuttu lämmittää sydäntä ja varpaita
...Voit olla mukana keräyksessä neulomalla yhdet tai vaikka useat sukat, naiselle tai miehelle. Ensimmäinen keräyskohde on Turun kaupungin Mäntykoti. Mahdolliset ylimääräiset parit toimitetaan seuraavaan vastaavaan kohteeseen.

Sinulla on aikaa neuloa sukkia tähän keräykseen aina 10.12.2011 asti, ja voit toimittaa valmiit sukat meille Käsityö-Elisaan. Huomioithan, että sukkien tulisi olla konepestävät. Tähän tarkoitukseen käy hyvin vähän paksumpikin sukkalanka, esim. Gjestalin Janne.
TÄTÄ KERÄYSTÄ VARTEN OSTETUILLE SUKKALANGOILLE MYÖNNÄMME -15% ALENNUKSEN: Saat alennuksen heti ensimmäiseen sukkapariin käytettävistä langoista. Jos haluat tehdä lisää keräyssukkia, saat taas seuraavaan pariin tarvittavista langoista alennuksen tuodessasi valmiin parin meille."
Hyvä asia, parempi mieli ja vielä langoista alennusta! Tähän minä ainakin otan osaa!

 Mukavia sukkaprojekteja!

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Syysunelmia - Only dreams

Unelmia tosiaan!

Susu yritti mua lohduttaa, että vuosienkin päästä hänellä on yhä hyötyä (?!) mallitilkuista, joita kouluaikana joutui tekemään. Ei oikein lohduttanut. En viitsi edes kuvata niitä tilkkuja. Niitä meinaan on tehty!!

Pian tosin yksi unelma valmistuu ja luulenpa ettei sitä enää tarvitse purkaa ja neuloa uudestaan. Tämä tekele kun oli neulo-purkaa-neulo-purkaa-juttu. Pitäisi jaksaa ensin suunnitella, vaan minä innoissani syöksyn suoraan tekemään ja kokeilemaan.

Sitäkin olen kyllä nyt opetellut tässä koulua käydessäni: siis suunnittelemista. Ensin siis mallitilkku, sen peseminen ja kuivaus. Sitten omat kaavamitat esiin ja oman kaavan piirtäminen. Ja sitten lasketaan neuletiheydestä tarvittavat silmukkamäärät.... Toisille varmaan ihan arkea, mutta ei mulle! Mä oon aina tehnyt vaan.

Dreams-dreams, onky dreams. Nothing finalized. Just tried to learn how to knit....

Syksy saa, kaikki on niin kaunista ja metsässä kasvaa uskomattoman paljon sieniä. Sinne siis!


 Aamulenkillä kukonlaulun aikaan kaikki on tosi kaunista! Sitä mieltä on Carakin!