NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!







tiistai 30. huhtikuuta 2013

OMG!

Epätoivoiseksi on mennyt minun kässyni - kun odottelen lankoja edelleenkin - ellei ne pian tule, alkaa tiskirättihylly pursua!

Dishclothes!


Tästä se alkoi, tuttu ja turvallinen Anannas-malli. Alkoi kyllästyttää, huoh!

Old model, just basic.


No entäs tämä? Tätä tein kuin Iisakin kirkkoa (jota siis rakennettiin muutama kymmenen vuotta!!). Purin ja tein varmaan kolmasti. Tätä nyt jo kehtaa näyttää, mutta katsotaas täältä, millaisia niiden kuuluisi olla.

This was not a easy one to get nice - look these ! So I tried many times - this is the result....


Sitten ihan omasta päästä kun kerran virkkaus alkoi innostaa....

Crocheting is just nice - own model!


Ja sitten alkoi jo irrota lapasesta koko homma - lisää piti virkata. Tähän sain ajatuksen täältä, mutta silloin ei mallia vielä oltu kirjoitettu - nyt on - siis maton malli.

Oh no - more clothes. Now inspired by this.


Ja sitten taas tämä sama vanha malli - ilman ohjetta - yritin tehdä ilman sitä ohjetta ja parin purun jälkeen sitten siitä tuli tällainen.

And then one old one as I remembered it. When I looked other blogs, so nice clothes there - and how were mine? So I had to iron them!!! OMG!!!

Kun sitten katselin noita tiskirättejä muista blogeista, niin ne oli kauhean hienoja. Miksei mun rätit ole sellaisia. Sitten vaan aloin prässäämään noit liinoja, jotta ne näyttäisi edes joltain! OMG!!!
Mutta kyllä ne sitten alkoivat näyttää siistemmiltä..... Ehkä jatkossakin sitten?

Ihanaa Vappua!!!
Have a nice First of May!!!

 

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

RAARAA synttärit - Birthdays

RAARAA???? Siis mitähän tuokin taas tarkoittaa? Olen ihan pudonnut lasten suosikeista, joten piti mennä vaan ja kysyä.

Siskontytön Neiti A täytti 2 vee!! (Täytti mun samoilla synttäreillä juhlittu kummipoikakin melkein 40 v, mutta se on ihan toinen tarina se....).

RAARAA tuli sitten esille kakkua syödessä.


Siinä oikealla kuulemma on RAARAA - hyvä tietää. En tiedä kuuluiko kakun apina mitenkään tuohon leijonaan, mutta koskapa se tuon kaverina kakun päällä oli, ehkä kuuluukin.

The theme of 2 years birthday was RAARAA - so what it is? You see RAARAA lion in the picture with a monkey. The mother of this daughter is amazing! I never ever anymore make the cake of my own when my relatives are coming to celebrate to my home!

Ja The Kakku sitten: emäntä oli oikein kurssit käynyt ja loihtinut meille kolmikerroksisen kakun näine koristeineen kaikkineen. Perhosetkin olivat omien kätösien töitä.

Mä en tarjoa sukulaisille enää yhtään itse tekemää kakkua - ei kehtaa.

Kummipojan tekemät korvapuustit muuten oli tosi makoisia, melkein lämpimiä vielä. Vietin toisenkin tovin sen vadin äärellä :).

Mutta mitä sitten tuli vietyä päivänsankarille - ihanaiselle neiti A:lle. Tällaisen sitten väsäsin.





Model:  Claudine Layered Dress / Lisa Chemery
Sticks:  Pyöröpuikot 3.5 mm
BC Garn Allino (50%/50% linen and cotton), green, and white.
 
Kiva tehtävä, ylhäältä alas, ei saumoja. Lanka kulkee mukavasti - paitsi että sitten lopussa huomaa sen hiukan vetävän vinoon.  Napit pitäisi olla edessä, mutta mielestäni noin isolle tytölle sopivat napit vain taakse.
 
Kastelin mekon - ja uts: vihreä päästi väriä. Joten paikoitellen valkoinen kaulus sai vihertävän sävyn. Mitenhän sitten kun se pestään koneessa vain 40 asteessa ohjeen mukaan???
 
Napit ovat lahja tyttäreltä, samin kun kauluksen nallenappikin.
 
The gift was a dress. Some modelling done, but nice and easy model all in all. 
 
Nyt puikoilla on tiskirättejä. The Lankakauppa tilaa lankoja tuota pikaa, mikä ei ole minulle pikaa.... Olen jopa neulekoneellakin käynyt - joten uusia tuulia taas talven mollisoinnun jälkeen. Tärkeän päätöksen jälkeen pääsivät varmaan tukokset aivojen harmaissa soluissa sulamaan ja taas virtaa!
 
Ja tänään olen edennyt auringon mukaan: voin ommella noin klo 10.30 asti, sitten aurinko alkaa porottamaan liikaa juuri siihen paikalle. Sitten siirryin tänne koneelle ja täältä siirryn taas aurinkoon, mutta ulos. Illalla pääsen ompelemaan taas hetkeksi ja neulekoneelle ja käsin sitten sitä tiskirättiä....
 
I've made very important decision last week, and now the energy has been flowing again! Now I'm sewing, hand knitting and machine knitting again! I'm happy!
 
ps. Orkney went to visit The Lankakauppa in Salo - It has teh buttons already, but maybe it gets better buttons from there.
 
Ai niin: Orkney sai nappinsa ja lähti tuulettumaan vaatekaapin sijaan Saloon, The Lankakauppaan. Samalla se taitaa saada uudet paremmat napit....

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Tää se päivä on - This the day!!!

Kevät saa tulla, tämä on nappeja vaille valmis kaapitettavaksi kesään!!!

Spring is allowed to come now - this is finalised (only buttons are missing) and ready to cabinet keeping for summertime!

 
Yarn Rowan Felted Tweed, 13 colours. Needles 3½ mm.
 
Siinä se nyt on. Tein etukappaleiden listat 4 silmukan iCord-nauhalla. Napit puuttuvat, joten myös napinreikien puolinen lista puuttuu - se odottelee puikoilla kiinnittämistä.
 
Olipas puuha, 3 kuukautta siihen meni. Tein toki muutakin matkalla, mutta pienempiä vain. Välillä meinasi usko loppua, kyllästytti ja harmitti. Mutta loppusuora oli yhtä kiitoa, koskapa aloin arvuutella tuota myöhäistä kevääntuloa - ei kai se vaan odottanut että minä saan jakkuni kuntoon ja antaa vasta sitten lämpöä??? Sain siis hurjan motiivin saada jakku kuntoon ja kaappiin!! Ja näinhän siinä sitten kävikin - eilinen hurja vesisade vei lumia mennessään, pakkaset ovat tiessään.... Kevät???
 
There it is! At last. 3 months' work. I was motivated no finalize this because I started to think that it's this jacket that keeps the winter here still! I have to finalize it and then it will be spring. ANd it looks like it happens just these days the change.
 



Kenelläkään ei ole samanlaista Orkneyta kuin minulla. Tihrustin noita kaavioita ja valitsin mielestäni oikeat langat, mutta yllätys-yllätys, jossain kohtaa huomasin, että aijuu.... Joten uniikkipa tämä on.

Modauksina tein resorin beigellä ja sinisellä, samoin nappilistat tein sinisellä. Kaulusta modasin myös. Hihoja jouduin pidentämään reilusti - ja niitä jo säveltelin tuosta vaan muutenkin.  Mutta muuten - perusmalli on sama, ja värejä jossain kohtaa vaihtelin.

Höyrytys teki tälle takille tosi hyvää, ikäänkuin kirkasti värejä ja koko takin olemusta. Etteikö se muutenkin tee hyvää villaneuleelle, mutta tässä aivan erityisesti!

Yksi asia harmittaa: olisi pitänyt tallettaa kaikki langanpätkät jotka tuli leikeltyä päättämisen jälkeen. Se olisi ollut mukava röykkiö tässä lisänä. Loppujen lopuksi alkoi jo tuskastuttaa, kun langanpätkiä löytyi uusia aina vaan päättelemättöminä. Vieläkin juuri kuvauksessa hyppäsi pari vielä ilkkumaan, vaan joutuivat näkymättömiin.

Jos tämän piti olla vuoden työ nimikkeellä kulkeva juttu, niin sitähän tuo olikin! En taatusti aloita ihan heti toista!

I made some modelling by myself, but thre are also errors, so this is quite unique Orkney. This was the work of the year - I think I don't start just now another one....

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Hullut päivät/Grazy days - all day long

Edelliseen postaukseen viitaten - saanko esitellä: Dinka ja hänen vaimonsa Maria Seppä.
 

Langat olivat mukana täältä:


In last post I told you about Dinka and Maria Seppä - also the yarn shop Pitsi & palmikko - here are the photos.

After Eastern I have had my vacation. We visited St Petersburg, just a fantastic tsaric old part of the town. Old and old - only 300 years. But the buildings and churches were just enourmos and full of gold.
Why grazy days - that traffic jam, and the trafic in metro! Unbelievable!

Pääsiäisestä olen lomaillut. Käväisimme Pietarissa. Allegrolla matkasimme, ja matka taittui tosi nopsaan vaikka Venäjän rajatarkastukset olivat aika kiduttavan tarkkoja. Olinkohan minä passikuvani näköinen??? Ainakin monta kertaa se piti tarkistaa omasta oikeasti pärstästäni.

Kävimme siellä jo kokemassa tämän sunnuntaisen takatalven - eka iltana satoi räntää taivaan täydeltä! Maa valkoisena, ja me ihan märkinä. Mutta ehdittiin me kokea metropolin jatkuvat ruuhkat niin kaupungin kaduilla kuin metrossakin. Lausahdinkin että ollaan jatkuvasti hulluilla päivillä! Nähtiin me jotain tsaarillisesta loistosta ja taivastelimme miten nopeasti kaikki oli rakennettu, kun tsaari päätti Pietarin perustaa - siis vain 300 v. sitten!

Osa kaduista olivat kuin Helsingistä - sekin hätkähdytti. Mutta loppujen lopuksi - Helsinki täytti juuri 250 v - samoihin aikoihin siis Venäjän vallan aikana kaupunkikeskushan syntyi.


Molemmissa käytiin, siis Iisakin kirkossa ja wc:ssä.


Sisältä Iisakin kirkko oli täynnä kirkkotaidetta ja kultaa. Tuohon kupoliin kiipesimme - yli 200 porrasta.

 
Suomalainen sanontahan sanoo, että kun jotain oikein pieteetillä ja kauan tehdään, sitä tehdään kuin Iisakin kirkkoa. Mutta ei tuota kirkkoa rakennettu kuin muutama kymmenen vuotta! Montakohan uhria se vaati?
 

Matkatyönä mukana olivat tavissukat. Siis malliltaan. Tavislankaa ei silti mukana ollut. Tämä jos mikä on aivan ihanaa lankaa - tyyristä, pehmeää ja niin - ihanaa.

BB-socks, yarn Camino alpaca by Bremont, 60% superwashed merino, 20% fine alpaca, 20% nylon. Needles 2½ mm.

Aikaa junamatkoilla oli ruhtinaallisesti - noin 5½ tuntia suuntaansa. Silti sukat jäivät kesken. Ehkä syynä oli hienon puikon kärjen irtoaminen - neuloin sitten neljällä puikolla.

Jotain jujua piti saada - joten vihreä ja punainen vaihtoivat paikkaa toisessa sukassa. Ja vaikka näistä piti tulla itselle hemmottelusukat, niin kun mies kysyi tuleeko ne hänelle, vastasin vain, että totta kai. Eli sinne menivät - hyvään tarpeeseen.

I had with me basic sock knitting. The yarn is just fabulous, Bremont's Camino alpaca.


Tässä kuvassa on monta käden työtä näkyvissä -niin nuo sukat kuin yksi hyshys tekelekin, lisäksi siinä näkyy hiukan ikuisuusprojektiani, joka on nyt saanut hiukan tuulta siipiensä alle. Ehkä ennen vappua.... Niin - ja tietty Carakin on mun kätteni jäljiltä, hänelle saatiin tänään kesäturkki.

Here you can see some of my handworks - the socks, one still secret work, my fair isle eternity project and my dog: she got her summer hair coat.

 
Ja siinä minun kässy- ja tv-tuolin vieressä olevan ikkunan takana istuksii Bigi - vaativasti katsellen, etteikö joku palvelijoista jo nouse ja avaa ovea!
 
Bigi the cat, when she needs to come in, and none is coming immediatelly!