NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!







sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Ihanaa elämää - täyteläistä ja sakeaa!

Sorry - only in Finnish today - too many things happened last days, no translation service open in my brains....

Blogissa heinäkuu oli aika hiljainen - ehkä kaiken pitikin sitten päätyä viime viikon tapahtumiin! Sillä tosi täyteläistä ja sakeaa.....

DBTL tyttären kanssa ihanassa Turun illassa muutaman muun festarikansaan kuuluneen/kuulumattoman kanssa jokirannassa. Aikas sakeeta... Siellä Jonne Aaron lauloi tuota Ihana elämä-laulua - en koe elämää kauhean makeaksi - mutta täyteläistä ja sakeaa se aina välillä on.... Kuten tuona iltana naisten kesken!

Sain sitten onneksi lepäillä yhden päivän (töissä), sillä eihän vanha jaksa. Luin jossain vaiheessa blogejakin ja törmäsin vanhaan tuttuuni Jatta Pauliina blogiin. Voi miten ihanaa naisellista - katsokaa nyt! Se teki hyvää minulle pahemman luokan rationalistille. Oi miten hyvää....

Sitten tulikin Superlauantai: isännän syntymäpäivä , jonka aamun hän viettikin serkkutapaamisessa kukitettuna kukkaseppeleellä - paremman kohtelun sai kun olisi kotona saanutkaan. Minä taas kotona yritin paketoida häälahjaa - sillä tähän Unikeonpäivään sattui myös sisareni tytön häätkin! Onneksi Jatta Pauliinan blogi auttoi ajattelussa.... vai mitä sanotte:


'Nuorenparin' toiveena on rakentaa maakellari ja siihenhän oli helppo upottaa häälahjakin. Jotakin kuitenkin: astia on morsiamen jo edesmenneitten vanhempien häälahja jostain 70-luvulta ja käsipyyhkeitä tehtailin niiden aiemmin blogattujen kahden lisäksi vielä kaksi - koko perheelle. Lanka on Blend Bamboota - 50 g / pyyhe.

Isännän kotiintulon, onnittelulaulujen ja lahjojen avaamisen jälkeen tulikin jo kiire - kaksi naista vielä kuntoon ennen illan juhlia! Onnistuihan sekin....


Tytär onnellisesti ylämäessä ja kerrankin pidempi kuin äiti - kuulemma....
Tässä kuvassa näkyy tuo huivi - virkkasin sen äkkipäätä hartioille - josko kirkossa kuitenkin pitäisi... Kiva huivi siitä tulikin, malli on täällä ja lankana on Noon Knitin ohut pellava, koukku taisi olla se 3 mm. Ja sitten löysin sen huivineulankin - taisin saada sen jo kauan sitten, mutta kun kaikki pitää marinoida ennen käyttöä. Nyt se sopi tähän, joten kiitos Susu!

ps. Eikö tyttären puku ole hieno! Turkulaisesta putiikista, ikkunasta suoraan ostoskassiin - kuulemma aika uniikki tapaus.... Oma pukuni on Belgian Genthistä. Ikkunasta sen bongasin ja kerrankin oli tuuri: minun kokoani löytyi seuraavana päivänä kun kauppaan pääsin ystävättären kanssa! Ihanan vilpoinen näin helteisenä päivänä... ja kerrankin hiukan hömppää mullakin!

Naiset valmiina siis paanalle - isännällä se normivaatetus - ei kuvaa....  :)

Vielä yksi hullutus: Saila se virkkaa ihania kukkaroita. Minäkin haluun - ei ku tekemään. Kun kerran tarvitaan kenkiin sopiva laukku jota ei kaapista löydy. Susu auttoi - Katian Cheope se virkkautui tällaiseksi pikkulaukuksi, koukku saattoi olla 4 mm.  - ja hei: siellä on vuorikin! ja lukko piti neuloa paikoilleen!!!!  Oikea urotyö!


Sakeaakin sakeampaa vain seurasi. Tytär kohkasi benji-hypystä monta päivää ja eikö mitä: meni ja hyppäsi sen yön pimeydessä Aurajoen rannassa. Ja minä heräsin yöllä sydän tykyttäen, josko se kuitenkin iskeytyi asvalttiin.... Vaan ei niin käynyt. Taisi olla vielä aamustakin aikalailla menovettä kaalissa, sen verran vaikeaa oli saada selvää, mitä kaikkea siellä oikein tapahtui!

Mies sanoi aamusta että on hiukan vetämätön olo - niin paljon niin lyhyessä ajassa. Sakeaa.... ja täyteläistä!

Tämä pusero valmistui jo aikaa sitten - lankana on se toinen Lontoon tuliainen SMC select Solavita, puikot 5 mm. Mallia nappasin viimeisen Modan yhdestä puserosta - no ei se kauhean imarteleva ole , mutta siinä se nyt on.

 
 
Last but not least: Ensimmäinen sienivärjäykseni. Verihelttaseitikillä (100g, alunalla puretettua). Ylimmäiset eka värjäyserä - molemmat valkoista Maijaa - ihan eri väriset!!! Samasta liemestä siis, samalla puretuksella.... Mielenkiintoista!
Kaksi vyyhtiä keskellä ovat myös Maijaa, oranssisempi/vaaleampi valkoista ja ruskeampi harmaata. Alimmainen on Tovea, viimeisestä kolmannesta värjäyserästä. Väri on haaleaakin haaleampi, mutta jotakin kuitenkin - ettei ihan valkoista ole enää.


Nyt me toivumme. Järjestelemme päämme taas uusille täyteläisille päiville. Joskus kannattaa rikkoa mukavuusaluettaan ja uoma-ajatteluaan - useinmiten se tekee vain ja ainoastaan hyvää!

Helteistä sunnuntaita - nauti kesästä valosta ja lämmöstä!

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Ravistamista - not blended

Kesäloma on aina hiukan aivojen ravistamista - ainakin tämä kesäloma oli. Seikkailimme Euroopassa matkaten paikallis- ja kaukojunilla maasta toiseen. Ehkä mieliinpainuvin oli matka Eurostarilla Brysselistä Lontooseen - vaikka itse kanaalin alitus olikin lyhyt 25 minuutin trippi. Tunneli oli ahdas ja ilmeisimmin yksisuuntainen, mutta koskapa sitä käyttää tuhannet ihmiset jatkuvasti eikä tunnelinvuodoista ole uutisoitu, menimme ihan ilman happipulloja tunneliin.

On väsyttävää olla koko ajan 'hukassa', karttaa lukemalla voi paikallistaa itsensä ja vartin päästä ollaan taas hukassa. Suunnat ihan hukassa ja kun koko ajan on tutkittavaa ja huomioitavaa, niin eihän sitä suunnistusta jaksa tehdä - ja sitten taas kysymys - missäs me ollaan, mihin päin mennään...

Mutta ah-miten aivoja tuulettavaa! Lisäksi olin neulepaastolla - joskin kolmessakin paikassa olimme lankojen ääressä ja kaikkea uutta mallia yms tuli kyllä tarkkailtua. Muutama ideakin syntyi ideavihkoseen...

A little trip to Europe. And lost many times a day. Needed a good map reader....  But it was fun - my brains were ventilated - some ideas came also. It was good to return...

Lontoossa poikkesimme Loop-lankakaupassa. Aivan ihana idyllinen lankakauppa. Hyllyt pullollaan lankoja, joita on voinut ihailla vain netin kautta. Ongelmana ainakin minulla oli se, että värejä oli jäljellä vähän - kaveri kyllä löysi kukkaroa köyhdyttävää ihanaa...


Loopin sivulta kannattaa printata mukaan kartta, sillä meidän Lontoon-kirjan kartasta puuttui kokonaan moinen katu???? Lontoon turistikartassa se oli samalla tavalla kuin mitä Loopin kartassa netissä.

Tuo Islington oli myös aivan upea alue - antiikkiliikkeitä pullollaan pikku kaduilla. Huoh - se oli mukava retki.

Tämän lisäksi seurasimme vihjettä John Lewis-tavaratalon neljänteen kerrokseen. Olipa osasto! Neulelankoja - ja useita merkkejä, hyllytolkulla, lisäksi kaikkia tarvikkeita, puikkoja joka lähtöön (kuten ne ihanat ruusunpuiset, jotka jätin sinne - huoh - ei olisi kannattanut jättää....). Sieltä tuli mukaan hiukan alennuslankaa. Näiden neulejuttujen lisäksi osastolla oli mahtavat tarjoomat nappeja, helmiä, nauhoja ymsyms, ompelukoneita, kankaita..... kaikkea käsillä tekemiseen. Jotku asia on hengästyttävä, kun asukaspohja on tarpeeksi suuri. Lisäksi tavaratalo sijaitsi keskeisellä paikalla, Oxford-streetillä, jossa tilakin maksaa varmasti mansikoita.

We were visiting Loop and John Lewis in London - both just nice places. Islington were very nice area, we liked it! All the antiques and little shops.

Näin pieneksi jäi minun lankaostokseni. John Lewisilta nauhalankaa, smc select  Solavita ja Loopilta Isagerin alpakkalankaa.


Isagerit pääsivät heti puikoille. Ostin tämän huivin ohjeet Loopilta - olisihan sen saanut näemmä Ravelrystäkin. En ole tullut tarkistaneeksi kummastako se olisi tullut halvemmaksi - kun pitää tarkistaa sekä punnan että dollarin kurssit....




Pattern: Andrea's Shawl by Kirsten Kapur, size M.
Yarn: Isager, 100 % fine alpaca, colours 40 and 16, 2 skeins each. Made with double yarn.
3½ mm Knitpro.

Peukutan. Tulipa mukava. Tein koon M-mukaan kaksinkertaisesta langasta puikoilla 3½ mm. Malli oli tehty 4 mm:n puikoilla. Vain pitsiosiossa oli 16 kerroksen kohta, jossa joutui seuraamaan rivi riviltä ohjetta.

Yep-yep - I like. I made the size M.

Kotona taas ja väripata kiehumaan. Mielenkiintoista oli värjätä hennalla. Toinen liemi oli kuuma ja siihen lisättiin soodaa. Toinen taas oli hapan tahna, johon lanka puristeltiin ja jätettiin värjäytymään huoneenlämmössä. Jälkimmäisestä ei tullut ihan niin tasaista värjäystä, kuin ekasta.

After our trip I dyed again - with henna.


Valkoinen ja harmaa Janne, lämpimällä hennalla värjätty (1.värjäys).


Harmaa ja valkoinen Janne, tahnalla värjätty (1. värjäys) .


Edellisen postauksen keltaiset Pirtinkehräämön kampalankaa ja Teetee alpakka. Edellinen lämpökäsittelyn jälkeen (2. värjäys)  ja jälkimmäinen kylmäkäsittelyn (2. värjäys) jälkeen.


Harmaa ja valkoinen Maija, lämpökäsittelyn (3.värjäys)  jälkeen.

Tein tahnasta kaksi värjäystä, ja lämpökäsittelyllä sain nämä kaikki värjättyä - siis samalla liemellä. Lientä olisi vieläkin, mutta taidan laittaa viemäriin....

Näiden lisäksi puikoilla on ehtinyt olla välitöinä kätteni iloksi tiskirättejä ja pyyheliinoja...

Kesänjatkoa - heleätä näyttäisi olevan! Sellaista lapsuudenkesää....

We have summer - nice and warm childhood's summer, I think. Enjoy!